Energetische geneeswijzen

Vanuit een holistische visie benader ik de mens als één geheel. Daar hoort datgene bij wat je niet kunt benoemen en wat niet tastbaar is, maar wel gevoeld wordt en kan bijdragen tot groei. Dit betekent bewust worden van je eigen mogelijkheden en vermogens en hoe je hiermee om kunt gaan in je dagelijks leven. Vanuit deze visie stel ik als doel om niet alleen de klacht maar juist de oorzaak te behandelen.

De afspraak begint met een gesprek waarin er aandacht is voor wat jou bezighoudt. Naast een gesprek kunnen we in onderling overleg kiezen voor de volgende mogelijkheden: de Helende Reis, omgaan met (hoog)gevoeligheid, Therapeutic touch en Bloesemremedies. Naar behoefte maak ik ter ondersteuning gebruik van verschillende massagevormen.

De Helende Reis

De Helende Reis is een geleide visualisatie door het lichaam die spanningen en blokkades helpt verminderen of opheffen. Je gaat hierbij naar de oorzaak van oude patronen, gebeurtenissen en situaties met personen. Daarbij krijg je hulpmiddelen aangereikt om opgeslagen herinneringen en oude emoties los te laten. Lees meer over de Helende Reis

De Helende Reis is behalve voor volwassenen ook effectief voor kinderen. Lees meer over de Helende Reis voor kinderen.

Omgaan met (hoog)gevoeligheid

Ik help je inzicht te krijgen in jouw eigen gevoeligheid en het creëren van bewustwording hierin. Jouw eigen handleiding vinden in het omgaan met (hoog)gevoeligheid staat hierbij centraal. Welke stappen zet je en hoe doe je dat? (H)erkennen van signalen en deze omzetten in handelen.

Therapeutic touch

Therapeutic touch is een non-verbale methode, zittend of liggend, om je energiebalans herstellen. Hierbij werk ik in het energieveld rondom het lichaam. De werking is ontspannend en kalmerend en kan helpen bij het verminderen van angst, pijn en onrust. Lees meer over Therapeutic touch.

Bloesemremedies

Bloesemremedies zijn een zeer verfijnde natuurgeneeswijze, gemaakt van de bloesems van wilde of biologisch geteelde planten, bomen of struiken. Een bloesemremedie kan als hulpmiddel ingezet worden om je te ondersteunen bij emoties die uit evenwicht zijn geraakt. Bloesemremedies kunnen je ook helpen bij directe klachten zoals hoofdpijn, overgangsklachten enzovoort. Het behandelen met bloesemremedies is een veilige en krachtige behandelmethode voor emotionele problemen. Ik maak gebruik van de Nederlandse bloesemremedies van Bram Zaalberg.

" Alles is energie "
Albert Einstein