Harp

Harp

Mijn harpklanken ontstaan door de wisselwerking die ik voel tijdens het samen zijn met mensen, in gesprek, in stilte, in de natuur, in samenklank met anderen, met kunst die mij raakt. Het prachtige aan klank is dat het zich niet laat sturen, klank doet voor ieder iets anders. Hierdoor laat ik me meenemen en inspireren. Lees hier meer over harp en klank.

Klank!

We bestaan voor 80% uit water! Niet verwonderlijk dat we één grote klankkast zijn, dat we tot diep in onze ziel geraakt kunnen worden door muziek. Wonderlijk wat klank kan aanraken. Emoties krijgen de kans los te trillen op dieper niveau. Er ontstaat ruimte in jezelf. Waar niets anders kan raken, raakt klank!

Gelegenheden

Naast de individuele sessies speel ik voor bepaalde gelegenheden apart harp. Denk hierbij aan: yoga, meditaties, verhalen vertellen en stiltewandelingen. Ook het geven van een speciaal tintje aan een viering of afscheid. Al naar gelang jouw persoonlijke wensen zijn er diverse mogelijkheden. Neem gerust contact op.

Individuele sessies

Klankheling

Met harpklanken, Koshi windgongs en klankschalen kun je ervaren hoe klanken door je heen stromen. In een veilige warme sfeer word je in klank ondergedompeld. De ontspannende werking van klanken nemen je mee op reis en je aandacht richt zich meer naar binnen. De klanken vinden vanzelf hun weg, moeiteloos. Klank nodigt uit je gedachten te laten gaan met de klank mee. Je lichaam en geest worden aangesproken om tot innerlijke rust te komen!

Helende Harp-sessie

Je kunt jezelf versterken door het vinden van jouw eigen harpklank! We gaan aan de slag met wat jou bezighoudt en waar jij je op wilt richten. Vanuit je hartgebied helpt geleide visualisatie jou je klank te ontdekken. De harp wordt hierbij je hulpmiddel. Je wordt uitgenodigd datgene dat los getrild wordt te laten gaan. Omzetten van gedachten en situaties die je niet langer dienen. De transformerende werking van de harpklanken helpen je hierbij!

Kinderen en harp

Kinderen spelen onbevangen. Staan open voor nieuwe dingen, voor spel, klank. Healy Harp is een klankspel waarbij je zelf op de harp speelt en je eigen klanken maakt. Helend en soms zelfs bevrijdend als je niet lekker in je vel zit. Naar behoefte kun je klankspel combineren met het krijgen van massage. Het geeft je plezier en ontspanning!

Ouderen en harp

Harp kan bij uitstek doeltreffend zijn voor mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Vooral een ziekteproces kan vragen om troost en ontspanning. De harpklanken werken kalmerend en vaak ontroerend. Zij doen veel meer dan dat: ze raken ons tot in onze ziel. De klanken raken aan om zo op een hele vriendelijke wijze verzachting te brengen en rust. Ik heb ervaring met spelen in een verpleeghuis en bij mensen thuis.

Harp improvisatieles

Speel je beginnend harp maar wil je naast bladmuziek ook intuïtief leren spelen? Of heb je wel eens les gehad maar ben je gestopt? Ook zonder notenkennis kunnen enkele basisvaardigheden je al helpen met improviseren. Plezier in harp spelen staat voorop. Een improvisatieles duurt 30 minuten en kost € 17,50. In onderling overleg kan ik naar je toe komen.

Workshops

Naast het geven van klanksessies ondersteun ik met harpklank tijdens workshops, denk hierbij aan scholen, cursussen, ondernemersbijeenkomsten, team-building, yoga en meditatie. Mijn rol is een aanvullende rol waarmee ik een bijdrage lever aan rust, even tot jezelf komen, je hartenergie voelen en laten stromen. Dit kan in combinatie met een inleidende meditatie. Hiermee wordt een sfeer gecreëerd van vertrouwen en mildheid, waardoor onder andere conflicten en thema’s op een andere manier beleefd kunnen worden.

“De harpklanken hielpen me om op een positieve wijze uit een conflictsituatie met een collega te komen. Het leek alsof de klanken mijn ongenoegens omkeerden, waardoor ik een open gesprek aanging.”