Effectieve massage

met stress bevrijdende werking

Holistische Massage

In een kort gesprekje stem ik van tevoren met je af, waar je voor komt en wat je verwacht van de massage. Mijn uitgangspunt is: wie ben je en wat heb je nodig op dit moment?

Het lichaam zie ik als een geheel. Emoties die niet verwerkt zijn bijvoorbeeld, worden opgeslagen in je lichaam. Ze kunnen blokkades vormen als een dam in een rivier. Mijn handen werken als een soort radar, die de dammen weten te vinden en helpt ze op te heffen. Je wordt je bewust van emoties en gevoelens en vindt (h)erkenning. Uiteindelijk blijft er een herinnering over die niet meer geladen is met pijn, emoties of spanning.

Naast massage werk ik ook intuïtief met klank. Ik onderbreek de massage even en laat de harp, regenpijp of ocean drum klinken, de klank van een klankschaal diepere lagen lostrillen, of de Koshi windgong  uitnodigen de gedachten te laten gaan. Je gevoelige snaar wordt geraakt op een zachte, fijne manier. Stress vloeit met de klanken mee weg. Daardoor ontstaat er in relatief korte tijd een basisrust, waarna je jezelf opgeladen voelt en met nieuwe energie weer verder gaat, in je geest ontstaat rust en ruimte. Je komt weer thuis in jezelf.

STRESS – RELEASE

Stress Release is toepasbaar voorafgaand aan de massage wanneer je een stressvolle ervaring gehad hebt waar je last van blijft houden.

Via het werken met de beide hersenhelften en de meridianen in het lichaam is het mogelijk oude stress/ spanning uit lichaam en geest los te laten, waardoor je blijvend minder alert reageert en meer ontspanning ervaart.

Losse sessie: bij behandelen van bijvoorbeeld: vliegangst, weer autorijden na een auto ongeluk, angst n.a.v. verlies, keuzestress, problemen met relatie(s), wanneer je behoefte hebt om een grotere vraag uit te werken. Standaard is een lichte massage inbegrepen waarbij de energiebanen in het lichaam in evenwicht  gebracht worden.

Hoe ziet een massage behandeling eruit?

Met harpspel, afgestemd op jouw energie open ik de sessie. De klanken stimuleren om los te laten en dragen bij aan diepere ontspanning. Je ligt comfortabel op een zacht matras op de massagetafel. Voor de massage gebruik ik neutrale, verwarmende olie op natuurlijke basis met geuren van etherische olie.

De sessie wordt ook weer afgerond met harpspel.

Welke massages bied ik nog meer?

Zwangerschapsmassage

Voor vrouwen die zwanger zijn vanaf 14 weken. Ontspanning die je  meeneemt in de rest van de zwangerschap.

Dolfijnen Massage

De afbeeldingen, muziek en bewegingen van dolfijnen brengen rust en ze werken ondersteunend  bij het slapen gaan en als er onrust  ervaren wordt. Bij thema’s waarbij spanning ervaren wordt kan naar keuze een stress release  toegevoegd worden.

Massage en stress release in puberteit

Bij toetsen, examens en andere stressvolle situaties meer rust en vertrouwen ervaren. Daarbij ondersteunen massage en stress release.

Massage voor mensen met een beperking.

Vanwege persoonlijke (werk) ervaringen met mensen met een beperking (oftewijl met eigen mogelijkheden) bied ik graag een gepaste massage, waarin centraal staat wie je bent en wat je nodig hebt, zoals bij de andere massagevormen.

Laat jezelf of iemand anders verrassen met een massage die begint met helende harpmuziek. Een massage van binnenuit.

 

 

 

“Zowel massage als klank hebben de kwaliteit om vastzittende energie in beweging te zetten. Je kunt het vergelijken met het beeld van een rivier.

Soms ontstaat een dam in de rivier, die de stroom tegen houdt. Massage en harpklanken zijn behulpzaam bij het opheffen van de dam. Daarna kan het water in de rivier weer vrij stromen.”

Nicole de VeerMassage & klank Theurapeute

Een massage met hart, hand en harp

Hart

”Wie ben jij en wat heb je nodig?” Door een zuivere afstemming vanuit mijn hart ontstaat een massage, die puur voor jou is. Er is volop aandacht voor persoonlijke vragen en voor dat wat zich aandient, gezegd of gehoord wil worden.

Met mijn handen help ik je met het loslaten van spanning. Via hun zachte kracht wordt je lichaam aangezet je levenskracht te laten doorstromen. Elke massage ontvouwt zich op natuurlijke wijze via mijn intuïtie, ervaring en kennis.

Harp

Ervaar de helende en diep ontspannende werking van de klanken van de harp tijdens de sessie. 

Wat klank kan doen tijdens een massage

Harpklanken en massage brengen de aandacht bij het voelen in je lichaam. Daardoor ontstaat er in relatief korte tijd in een basisrust.

Vanuit de basisrust is het mogelijk op dieper niveau de spanningsplaatsen en spierknopen te behandelen.

Op de plaatsen waar spanning sterk voelbaar is, werk ik naast triggerpoint massage ook met klank. Ik onderbreek het masseren even en laat de harp een gevoelige snaar raken, de klank van een klankschaal diepere lagen aan-trillen, of de Koshi windgong uitnodigen de gedachten te laten gaan.

Klankschaal trillingen

Doordat we voor de helft uit water bestaan, klinken trillingen in ons lichaam door en kunnen ze spanningen en emoties lostrillen.

De ingekapselde energie komt zo vrij en mijn handen voeren de vrijgekomen energie af, waardoor de bloed- en zuurstofdoorstroming beter verloopt en de klachten sterk kunnen verminderen.

Op naar rust en ruimte in jezelf.

De combinatie van handen en klanken is het meest effectief bij:

 • stress en spanningsklachten
 • verschijnselen en vragen van energetische aard
 • burn-out verschijnselen
 • covid en long covid klachten
 • bij verdriet, afscheid- en rouw 
 • hoofdpijn en migraine
 • niet verklaarbare klachten
 • hoog gevoeligheid – prikkelverwerking
 • keuze stress
 • zingevingsvragen
 • angst 
 • overgang
 • depressieve gevoelens
 • fysieke klachten 
 • onbalans in energie

Als Nicole intuïtief haar harp inzet tijdens of na een massage is dat van een grote helende meerwaarde, die niet in woorden uit te drukken is.

Dat moet je horen en voelen! Zij weet hoe je de ziel van mensen diep kunt raken. Het resultaat is een diepe ontspanning en 'terug-bij-jezelf-gevoel

Corrie van RossumCornalijn

Doorgaans wordt gekozen voor een massage van 90 minuten

De duur van de massage bevordert een diepere ontspanning en geeft het gevoel jezelf weer op te laden met nieuwe energie.

Tip:

 

Geef iemand een bijzonder beleef cadeau: een massage cadeaubon.

massage cadeaubon